Sydämet polullani, kuin lumipalloefekti ja eräänlainen sydänten bongailuleikki? 

maalis 17, 2023

Näen itseni juoksemassa pellolla, heitän roppakaupalla sydämiä eteenpäin ja sitten sydämiä tuleekin yhtäkkiä minua kohti. Niitä lentää roppakaupalla, eri kokoisia sydämiä. Naurattaa, kun yritän vauhdissani poimia jokaista eri kokoista ja eri näköistä sydäntä syliini. Mutta niitä lentää niin paljon ja juoksen niin kovaa, että alkaa vain entistä enemmän naurattamaan. Aurinko paistaa, hiukseni hulmuaa kun juoksen ja yhtäkkiä olen ihan täynnä sydämiä, iloa ja rakkautta.  

Se oli uni, mutta se on myös totta tässä elämässä. Se kaikki hyvä, mitä lähetät eteenpäin, tulee aina jossain muodossa takaisinkin. Kenties myöhemmin ihan eri tilanteissa, asioissa ja eri ihmisten kautta? 

Ja kuten ehkä myös jo huomasitkin, yritykseni Sydämen valo – Kehon vapaus -sivuilla on paljon valokuvaamiani sydämiä. Minulla on jo vuosikausien ajan tullut sydämiä lähes päivittäin vastaan kaikkialla missä liikun. En koskaan ole niitä tietoisesti mitenkään etsinyt, silmäni vain ikäänkuin väkisinkin osuvat niihin yhtäkkiä milloin missäkin.  

Sydänkuvioita, ihan täydellisiä sydämiä on tullut vastaan kadulla, poluilla ja metsissä kävellessä. Pilvien muodoissa, kivinä, lumimuodostelmissa, puiden rungoissa, lehdissä, kaarnanpalasissa, puiden oksien muodostamassa kuviossa, maantiellä jopa kesken juoksemiseni ja ihan milloin missäkin. Myös ruokaillessa olen löytänyt lautaseltani yllättäen täydellisen sydämen mallinen mansikan, kahvikuppini pohjalla on myöhemmin löytynyt kuivanut sydämen mallinen kahvipläntti, näkkäriä puraistessa on lentänyt sydämen mallinen pala ja kaupasta ostamani ruisleivän mallissa onkin ollut sydän. Joku aika sitten käydessäni suihkussa huomasin lattiassa upean sydämen mallisen varjon kesken kaiken. Täydellinen sydän heijastui siihen jostain ja sen päällä oli sydämen kokoisesti vettä kimaltamassa. 

Tuleepa mieleeni eräs reissu yhteen pieneen taiteilijan pop-up-myymälään. Tiesin, että siellä myydään ruusukvartsikiviä ja tuli vahva tunne, että haluan juuri siitä liikkeestä lähteä ostamaan sellaisen, tietämättä miksi. Kaupassa oli myynnissä kyseisiä kiviä valmiiksi pussitettuina ja tämä ensi sekunnilla hieman harmitti minua, koska olisin halunnut nähdä millaisen kiven valitsen. Mutta sitten keksin, että koska en voi nähdä, niin tunnustelen kädelläni pussien yläpuolelta niiden energiaa ja valitsen sillä perusteella. Erään pussin kohdalla tunsin kuin magneettisen vahvan vetovoiman kämmentäni vasten ja samantien tiesin, se on siinä! Mutta voi sitä ilon määrää, kun kotona avasin ostamani pussukan. Sieltä löytyi sydämen mallinen vaaleanpunainen ruusukvartsi-raakapalakivi!! 

Tässä tekstini valokuvassa olevaan puunrungon sydämeen törmäsin kirjaimellisesti eräällä polulla rakkaan pikkusiskoni kanssa lenkkeillessä. Kerroin hänelle, kuinka ennen tämän puun näkemistä tunsin puun energian jo noin 50 metriä edeltävästi, se tuntui vahvasti ja ihanan pehmeältä, ihanan parantavalta energialta. Myös puun ohittamisen jälkeenkin sama energia tuntui vahvasti ja selkeästi toiseenkiin suuntaan polkua, samanmittaisen matkan verran. Se oli upea kokemus ja löytö. Ajattelin silloin, kuten monesti muulloinkin, että luonto on kyllä jo itsessäänkin aivan upea terapeutti. Mutta niin oli tuo yksittäinen puukin. Ja kohtaaminen sen kanssa.  

Monet teistä tietääkin, että olen vuosien saatossa lähettänyt somessa, mutta myös ystävilleni ja sukulaisille löytämiäni sydämiä valokuvina. Hyvin monet ihmiset ovatkin jo pidempään kertoneet yhdistäneensä tämän vuoksi sydämet minuun. Olen useammilta ihmisiltä kuullut, kuinka olen tullut välittämästi heidän mieleensä, kun he ovat nähneet yllättäen sydämen jossakin itsekin.  

Ja ihan lähiaikoina moni on kertonut minulle myös siitä, että he ovat alkaneet nyt itsekin näkemään sydämiä yhtäkkiä enemmän ja että he ovat jakaneet niitä myös eteenpäin. Ja että sitten sydämen saajakin on alkanut bongailemaan sydämiä, kuten vaikkapa lihakeittoa tehdessään. Tiedättekö, mikä ilo ja riemu minulle tuli näiden kuulemisesta. En ole siis turhaan jakanut sydämiä! Ehkäpä sinäkin alat näkemään sydämiä, ellet jo näekin niitä päivittäisessä elämässäsi?

Tämä sydänten näkeminen on kuin iloinen leikki ja suuri ihmeiden maailma. Niitä ei tarvi erityisesti alkaa etsimään, niitä kyllä tulee vastaan, kun vain antaa mahdollisuuden löytää ja nähdä sydämiä. 

Itselleni sydämet päivissäni ovat vuosikausien ajan tuoneet valtavasti iloa ja kiitollisuuden tunnetta. Olen kokenut, että sydämiä on ilmaantunut monesti juuri oikealla hetkellä eteeni. Olen saattanut juuri mielessäni tehdä joidenkin vaihtoehtojen väliltä valintaa ja päädyttyäni valintaani, olen useammankin kerran nähnyt välittömästi valinnan tehtyäni sydämen. Milloin missäkin ja se tuntui ikäänkuin lisävahvistukselta siihen, että päätökseni tuntuu oikealta. Aika on myös sitten myöhemmin näyttänyt, että päätökseni oli ihan oikea.  

Olen saattanut nähdä sydämiä myös juuri silloin, jos olen kokenut jostakin asiasta huolta tai surua tai jotain muuta vastaavaa tunnetta tai jopa itkenyt kävellessäni. Itku on loppunut siihen paikkaan ja suru hävinnyt, kun olen törmännyt ihmeeseen, sydämen lahjaan.  

Olen saattanut kokea myös valtavaa elämän riemua ja iloa, sellaista joka oikein kuplii sisällä ja juuri silloin olen nähnyt sydämen. Mielessäni teki mieli vain sanoa, kiitos, onpa mukavaa kun ilooni samantien ikäänkuin vastataan, vaikka en sitä ääneen kenellekään siinä hetkessä voinutkaan jakaa. 

Olen saattanut ajatella jotain ihmistä tai mielessäni kiittää häntä jostain, mistä koen kiitollisuutta. Ja sydän on kuin vastakiitoksena ilmaantunut välittömästi jostain maagisella tavalla eteeni.  

Tämä sydänten näkeminen on niin maagista ja niitä todella ei ainakaan itseni ole tarvinut alkaa tietoisemmin etsimään mistään, mutta toki niinkin saa halutessaan tehdä, jos se tuntuu mukavalta. Ehkä kuitenkin vielä mukavampaa voi olla se, kun antaa niiden vain ilmaantua sen kummemmin etsimättä. Se sama juttu, kun toivot elämääsi jotain, lähetät sen ilmoille ja sitten vain päästät asiasta irti ja jopa unohdat sen. Yhtenä kauniina hetkenä huomaat, että toivomasi asia on siinä. 

Itselleni tuli tosi hyvä mieli myös tätä sydänjuttua kirjoittaessani, niin paljon hyvää mieltä sydämet ovat minulle ja muille tuoneet.  

Sydämet ovat itsestäni tuntuneet välillä kuin viestin tuojilta. Mutta sanotaanhan niinkin, että se kasvaa mihin keskittyy. Joten ehkäpä sydänten näkemisen tuoma hyvä tunne ja kiitollisuus vetää omalta osaltaan puoleensa myös lisää ja lisää sydämiä!  

Toivon sinulle kuitenkin nyt ihania ja iloisia sydänten bongailuhetkiä. Toivon myös, että sinunkin sydänten näkemiset saisivat jatkua lumipalloefektin tavoin eteenpäin tuomaan iloa ja keveyttä muidenkin ihmisten päiviin ja hetkiin!  

Kiitos kun sain jakaa tämän kanssasi, kiitos kun luit. Tämä oli tarkoitus jakaa nyt blogini ensimmäiseksi tekstiksi, katsotaan mitä seuraa jatkossa.  

Paljon iloa, läsnäoloa ja rakkautta toivon päiviisi Sinulle ihana ihminen! Olet tärkeä, ihana ja upea! Ja syystä olemassa… <3

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *